Video afspelen
Bekijk de werken bij IBK video
1.30 min

Werken bij IBK

Wij investeren volop in duurzame techniek en daarom ook in jouw technische toekomst. Ons doel is het welzijn van mensen en een groenere wereld. Is dat ook waar jij jouw technische kennis voor wilt inzetten?

Bekijk video's en maak kennis met een aantal collega's. Lees wat onze projecten nou zo speciaal maakt en bekijk of er een vacature voor jou open staat.

Bekijk onze vacatures

Voordelen

 • Wij denken buiten vaste kaders en bekende patronen, wij tonen lef.
 • Wij zijn avontuurlijk ingesteld en hebben innovatiedrang. Wij willen niet lijdend toezien, wij willen leidend zijn.
 • Je krijgt vrijheid om jezelf en onze processen te ontwikkelen. Zet net even dat stapje extra voor een beter resultaat.

Onze vacatures

Bekijk onderstaand overzicht van vacatures. Staat jouw functie er niet bij maar werk je graag in de techniek en heb je een hart voor duurzaamheid. Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. 

Een warmtepomp of koelmachine repareren, voor jou een koud kunstje

Als koelmonteur kom jij overal! Van brouwerij naar verzorgingshuis, van vliegveld naar ijsbaan of kantoorgebouw. Dankzij jouw expertise hebben zij een goed draaiende machine die fantastisch verwarmd of koelt. Sterker nog: dankzij jou kunnen anderen hun werk goed doen.

Wat je gaat doen als koelmonteur

 • Op de planning staat revisie van de compressor. Jij haalt even een compressor van 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog uit elkaar. Onderdelen worden schoongemaakt, vervangen en weer in elkaar gezet. Een nauwkeurig klusje met al die veren en die kleppen...
 • Het gebeurt niet vaak dat mensen op je vingers kijken als je aan het werk bent. Niet zo gek, want meestal sta je op het dak of in de kelder.
 • Eén keer in de 2 weken heb je een 24-uursstoringsdienst. Moet je midden in de nacht op pad om een sensor te vervangen, haal je je slaap overdag in.
 • Voor onderhoud aan installaties sta je vaak twee keer per jaar op de stoep. Werken de compressors en de ventilatoren nog goed? Je voert metingen en testen geroutineerd uit.
 • Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, werk je alleen of samen. En soms kun je de klus wel alleen klaren, maar mag je iemand anders iets leren.
 • De temperatuur is een indicator voor de storingen die je oplost. Bij lage temperaturen een ijsstoring bij de 4-pijpswarmtepompen. Bij hoge temperaturen een defecte ventilatorunit of vervuilde chillers door pollen.
 • Werkbonnen vul je in op je tablet – iedere machine heeft zijn eigen lijsten –, je deelt ‘m per mail met de klant en print ‘m uit voor in het logboek dat bij de machine staat.

Jij als koelmonteur

 • Je hebt een technische mbo-opleiding afgerond en ervaring in de koeltechniek [of de wil om hier alles over te leren].
 • Rijbewijs B heb je, anders kom je nergens.
 • Bij een lekkage met ammoniak ga je niet als een malle naar binnen om de boel dicht te draaien. Je denkt eerst na, kijkt goed rond, neemt voorzorgsmaatregelen en komt dan in actie. Als het moet sla je alarm, maar je zaait geen paniek.
 • Jij pakt de leiding! Pers, zuig, vloeistof … je legt rustig 5 tot 15 meter aan, voordat je afperst, vacumeert en vult. Vooral dat vullen, dat is een klus voor de monteur die zijn hoofd koel houdt.
 • Je zintuigen staan altijd aan, want door goed te kijken en te luisteren verzamel je al veel info.
 • Zit de klant met een probleem, dan zoek je naar de beste oplossing. Dat is sowieso een duurzame oplossing. Jij denkt groen.

Wat je krijgt als koelmonteur

 • Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring verdien je tussen de € 2.100 en de € 4.500 (bruto) [cao metaal & techniek]. Reistijd is na een half uur enkele reis ook werktijd.
 • 25 vakantiedagen met daarbovenop 13 adv-dagen.
 • Pensioen is alvast geregeld.
 • Zit je in de problemen, dan bel je een collega. Iedereen is bereid te helpen.
 • Bij IBK kun je je specialiseren en de kant kiezen die jou het beste ligt. Koeltechniek in nieuwbouw, service of onderhoud.

Koelmonteur bij IBK jouw baan?

Kom jij je bij ons als koelmonteur verder ontwikkelen? Reageer dan via onderstaand formulier.

Solliciteren

Think People

Bij alles wat wij doen staat de mens centraal. Of het nou gaat om onze klanten, onze medewerkers of over de klanten van onze klanten. Wij willen voor al deze mensen op alle denkbare manieren bijdragen aan een gezonde, groene toekomst.

“Think People, Think IBK:
samen werken aan een duurzame toekomst.”

Onze beloften

1
Wij bouwen aan duurzame relaties
2
Wij verkopen alleen met advies
3
Wij garanderen innovatieve, kosteneffectieve en duurzame oplossingen
4
Wij streven naar perfectie
5
Wij geloven in onze voorkleur groen

Stein koelmonteur

Stein verteld waarom hij bij IBK werkt

Ertan accountmanager

“Wij zijn penvoerder van het project Kickstart, een consortium van 15 partijen dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van stoomwarmtepompen voor industriële toepassingen.
Naast het penvoerderschap zijn wij ook de bouwer van een speciale stoomwarmtepomp die tot 150 ºC stoom gaat leveren.
Maar ook wordt er onderzoek gedaan naar de barrières bij een marktintroductie.
Andere partners zijn bijvoorbeeld TNO, Shell, en de drie technische Universiteiten van Nederland, Universiteit Twente, TU Delft en TU Eindhoven. Dat is best gaaf, toch!

Robert accountmanager

Robert, wat IBK iedere dag anders maakt..

Jan-Willem, Managing Director

"We kijken naar onze mensen om en willen dat ze op hun plek zitten. Het doel is dan ook om de organisatie beter te maken, door onze medewerkers beter te maken".

Stel je vraag

Wil je meer weten over een specifieke vacature of werken bij IBK in zijn algemeenheid? Neem dan contact op met Hans de Wijn, Manager bedrijfsvoering. 

hwijn@ibknl.com
0654933042