IBK onderhoud

Elke installatie heeft onderhoud nodig. Goed onderhoud zorgt dat jouw warmte- of koude-oplossing optimaal blijft presteren, zo lang mogelijk meegaat en voldoet aan alle wet- en regelgeving. Onze ervaren servicemonteurs zorgen dat alle door ons geleverde machines perfect onderhouden worden. Ook bij uitval staan we voor je klaar. Daardoor ben je nu én in de toekomst verzekerd van een werkende top-oplossing.

Neem contact op

Wil je alles weten over de manieren waarop wij de door ons geleverde systemen onderhouden? Laat je bijpraten over de mogelijkheden en over onze serviceniveaus.

Contact

Meer weten over onderhoud

Wat is het geheim van een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige warmte- of koude-oplossing die tot in lengte van jaren zijn werk blijft doen? Het antwoord is eenvoudig: onderhoud. Bij IBK zien we onderhoud als een vanzelfsprekend onderdeel van ons aanbod. Een machine leveren is de ene helft van de oplossing, onderhoud is de andere.

Naast het feit dat onderhoud in veel gevallen verplicht is, verlengt een goed service-regime in veel gevallen de levensduur van de installatie. Bovendien rendeert de investering van onze klant hierdoor altijd op het hoogste niveau.

IBK beschikt over een betrokken, enthousiaste ploeg servicemonteurs. Onze mensen hebben kennis van álle producten. Wij zorgen dat de systemen die jij adviseert, installeert, gebruikt optimaal blijven functioneren. Zonder gedoe.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het onderhoud aan jouw warmtepomp of koelmachine? Hieronder vind je uitleg bij een aantal vragen die ons regelmatig gesteld worden. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op.

Wanneer je een warmte- of koude-oplossing afneemt bij IBK dient het onderhoud conform de IBK onderhoudsrichtlijnen te worden uitgevoerd. Het is dus raadzaam om het onderhoud ook door IBK te laten uitvoeren. Ten eerste kennen de onderhoudsmonteurs van IBK onze installaties van binnen en van buiten. Daardoor kunnen we problemen al oplossen voor ze zich voordoen. Ook met het oog op de garantie op jouw oplossing is het wijs om IBK voor het onderhoud in te schakelen. Hou er tot slot rekening mee dat onderhoud in veel gevallen wettelijk verplicht is. Informeer bij IBK naar de wettelijke kaders voor jouw installatie.

Nee. Wij onderhouden en controleren alleen de machines en installaties die we zelf gebouwd of geleverd hebben. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om geen andere merken te onderhouden. Hierdoor kunnen we al onze tijd en energie steken in het opbouwen van kennis over onze eigen merken.

In de regel heeft een machine van IBK elk jaar preventief onderhoud nodig. Deze jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt dat jouw warmte- of koude-installatie optimaal blijft functioneren en maximaal blijft renderen.

Bevat jouw installatie een koudemiddel met een hoog Global Warming Potential (GWP)? Dan kan het zijn dat de installatie twee, drie of zelfs vier keer per jaar onderhouden moet worden. Meer weten? Neem dan even contact met ons op. We leggen graag uit hoe wij jouw installatie in topconditie houden.