Over IBK

IBK levert duurzame warmte- en koude-oplossingen aan bedrijven in de industrie en de utiliteitsbouw die denken en handelen vanuit een groen hart. Door continu te innoveren en te standaardiseren, maken wij de keuze voor een groene, energie-efficiënte oplossing makkelijker dan ooit. Zo dragen wij bij aan een groene toekomst.

Neem contact op met IBK

Graag vertellen we je alles over IBK. Wil je weten wie we zijn, waar we voor staan en waar we voor gaan? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Contact met IBK

Wij zijn IBK

Adviseurs, installateurs en eindgebruikers die denken en handelen vanuit een groen hart, kunnen bij IBK terecht voor warmtepompen en koelmachines voor ieder type installatie. Van een gebouw, warmtenetwerk tot een fabriek, wij zorgen voor de warmte en de koude die je nodig hebt.

IBK levert zowel standaardproducten als geavanceerde specials. Op onze locatie in Veenendaal worden onze generieke machines geselecteerd en de specials bedacht. Onze specials worden in Nederland gebouwd en getest. Met ruim 35 collega’s werken we dag in dag uit aan het bedenken en creëren van nieuwe, groene machines. Machines die binnen jouw installatie voor warmte en koude zorgen. Machines die je helpen om de wereld een beetje groener en een beetje leefbaarder te maken.

Je vindt onze producten met name terug bij industriële bedrijven in bijvoorbeeld de voedingsindustrie en bij organisaties in de utiliteitssector. Wij staan in voor de kwaliteit van onze machines. Bovendien garanderen we dat ze ontwikkeld en gebouwd zijn met oog voor een sociaal en economisch rendement.

 

Wij denken graag mee. Sterker nog: bij IBK start elk traject met een advies. Daar worden oplossingen namelijk beter van. Met al onze kennis en kunde zorgen we voor de meest geschikte warmtepomp of koelmachine. Naadloos passend bij de wensen van jouw klant en de eisen van het project. En zo duurzaam mogelijk.

 

Vijf duidelijke beloften

1
Wij bouwen aan duurzame relaties
2
Wij verkopen alleen met advies.
3
Wij garanderen innovatieve kosteneffectieve en duurzame oplossingen
4
Wij streven naar perfectie
5
Wij geloven in onze voorkleur groen.

Onze beloften

Wij komen onze beloften na. Daar kun je op rekenen. Naast de afspraken die we met jou maken, zijn er vijf beloften die we aan iedereen doen. Aan jou. Aan jouw klanten. Aan onze collega's. Aan de wereld. Deze beloften komen we bij ieder project na. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een groot project voor een industriële klant of om een kleine warmtepomp voor een kantoorgebouw. Onze beloften zijn geen loze kreten. Iedere dag weer proberen we het op onderstaande punten beter te doen dan de dag ervoor.

Graag leggen we precies uit wat we met onze beloften bedoelen. Passen onze beloften bij jouw ideeën over samenwerking? Dan hebben we zeker een match. Missen we nog iets? Laat het ons weten!

Wij bouwen aan duurzame relaties

Wij bouwen aan duurzame relaties. Bij IBK gaat het om samenwerken aan duurzame warmte- en koude-oplossingen. Ook de samenwerking is gericht op duurzaamheid. Het gaat bij IBK niet om 'de sales' alleen. Ook het commitment dat we aangaan met elkaar is belangrijk. Wij streven naar een waardevolle samenwerking die werkt voor alle partijen. Want alleen dan is werken leuk en zinvol.

Wij verkopen alleen met advies

Wij verkopen alleen met advies. Voor ons is het belangrijk dat we klanten echt helpen. Zomaar dozen schuiven is misschien snel, maar levert meestal geen tevreden klanten op. Door nét even door te vragen, toetsen we wat je echt nodig hebt en kunnen wij snel en kundig advies geven.

Wij garanderen innovatieve kosteneffectieve en duurzame oplossingen

Wij garanderen innovatieve kosteneffectieve en duurzame oplossingen. Bij het vinden van warmte- en koude-oplossingen is het balanceren tussen duurzaamheid, kosten en effectiviteit. Die afwegingen worden in overleg met onze opdrachtgevers gemaakt. Vaak leidt dit soort vraagstukken tot innovatieve oplossingen. Wij geloven in wat we doen, kunnen en maken. Daarom garanderen we dat onze oplossingen doen wat we afspreken. Whatever it takes!

Wij streven naar perfectie

Wij streven naar perfectie. Wat we ook doen, we streven naar perfectie. Geen half werk of quick fixes dus. Iedere dag weer dagen we elkaar uit ons werk nog beter te doen. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Dat mag en kan. Maar ook dan zorgen we voor een goede oplossing.

Wij geloven in onze voorkleur groen.

Wij geloven in onze voorkleur groen. Wij hebben een stevige duurzaamheidsambitie. Soms zijn er echter technische of financiële uitdagingen die maken dat een 100% groene oplossing niet haalbaar is. Daar zijn we realistisch in. Bij voorkleur groen noemen we dat. Wanneer het kan en haalbaar is, zetten we in op groen. Omdat ook kleine beetjes helpen.

IBK Think People

Think People. Bij alles wat wij doen staan de mens en de wereld centraal. Wij willen op alle denkbare manieren bijdragen aan een gezonde, groene toekomst. Om die groene toekomst te realiseren, moeten economisch rendement en sociaal rendement gelijke tred houden met elkaar.

Dat betekent in de eerste plaats dat wij doen wat wij het allerbeste kunnen nl.: Innovatieve oplossingen voor warmte en koude ontwerpen, bouwen en standaardiseren.

Daarbij gaan we altijd voor de meest groene oplossing. Daarom is innovatie een belangrijke constante bij IBK. Think People zit ‘m in de koudemiddelen die we toepassen. Maar ook in het gebruik van de beste onderdelen en materialen waardoor installaties langer meegaan.

Dat betekent: een groene, kosteneffectieve machine die optimaal aansluit bij de vraag, de omgeving en de gebruikers. Een machine met een lange levensduur. Robuust, eenvoudig in gebruik en makkelijk te onderhouden. 

Tot slot draait Think People om onze mensen. IBK wil de best mogelijk werkgever zijn. Bij ons werk je prettig, veilig en krijg je alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook dát is Think People.