Klantenservice
+31 (0)30 638 00 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image
AIRCONDITIONING

Onze klimaatinstallaties bieden mensen maximaal comfort. Door middel van intelligente temperatuurbeheersing helpen we onze klanten om een ideale omgeving te creëren waarin het prettig wonen, werken of recreëren is.

koudetechniek

Met innovatieve installaties helpen wij onze klanten om topprestaties te leveren. Onze hoogwaardige installaties staan garant voor de juiste procestemperatuur en optimale productkwaliteit.

think people

Wij nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om een gezonde, groene toekomst. Dat doen we door slim te innoveren en continu te verbeteren. Voor onze mensen. Voor onze klanten. En voor hun klanten.

Introductie nieuw koudemiddel R513A voor groenere toekomst

Onder invloed van de Europese wetgeving zal de  beschikbaarheid van koudemiddelen met een hoog Global Warming Potential ( GWP) drastisch afnemen in de komende tijd. Met de introductie van koudemiddel R513A in de schroefcompressor-range biedt IBK Koudetechniek & Airconditioning met haar Clint koelmachines en warmtepompen hiervoor een uitstekende oplossing. Koudemiddel R513A heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als het voorheen toegepaste R134A maar is met een GWP-getal van 631 aanzienlijk minder milieubelastend.

Het binnen de scroll-range toegepaste koudemiddel R410A zal worden vervangen door koudemiddel R452B ( GWP 698) waarmee eveneens de toekomst is gewaarborgd. De productie van machines met koudemiddel R452B zal binnenkort worden vrijgegeven.

Voor projecten waarbij bijvoorbeeld BREEAM-credits worden vereist kunnen de machines worden voorzien van HFO-1234ze met een GWP-getal van 1.

Clint Koelmachine IBK koudemiddel R513A

Clint Koelmachine IBK koudemiddel R513A