Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

Introductie nieuw koudemiddel R513A voor groenere toekomst

Onder invloed van de Europese wetgeving zal de  beschikbaarheid van koudemiddelen met een hoog Global Warming Potential ( GWP) drastisch afnemen in de komende tijd. Met de introductie van koudemiddel R513A in de schroefcompressor-range biedt IBK Koudetechniek & Airconditioning met haar Clint koelmachines en warmtepompen hiervoor een uitstekende oplossing. Koudemiddel R513A heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als het voorheen toegepaste R134A maar is met een GWP-getal van 631 aanzienlijk minder milieubelastend.

Het binnen de scroll-range toegepaste koudemiddel R410A zal worden vervangen door koudemiddel R452B ( GWP 698) waarmee eveneens de toekomst is gewaarborgd. De productie van machines met koudemiddel R452B zal binnenkort worden vrijgegeven.

Voor projecten waarbij bijvoorbeeld BREEAM-credits worden vereist kunnen de machines worden voorzien van HFO-1234ze met een GWP-getal van 1.

Clint Koelmachine IBK koudemiddel R513A

Clint Koelmachine IBK koudemiddel R513A