Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

Belangrijke stap in de verduurzaming van kaasbereiding

Met trots maken wij bekend, dat IBK van zuivelcoöperatie Deltamilk de opdracht heeft ontvangen voor de levering van zowel koud- als warmwater. In een periode van vier jaar wordt in drie fases het gasverbruik van de fabriek hiermee volledig uitgefaseerd. 

Op 10 december 2021 is het contract getekend voor fase 1 waarbij water op meerdere temperatuur niveaus van 2 °C tot en met 77 °C wordt gebracht. In fase 2 wordt middels speciale warmtepomptechniek 95 °C water gemaakt en in fase 3 wordt zelfs stoom geproduceerd van 140 °C. 

Hiermee is het mogelijk dat de Graafstroom binnen 4 jaar volledig elektrisch en CO2 neutraal haar verschillende kaasproducten kan produceren. 

Naast het begin van een mooie samenwerking is het voor IBK ook een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de mens en een oplossing voor een gezonde en groene toekomst. 

Foto: 10 december 2021 ondertekening contract project Helios,  Zuivelcoöperatie Deltamilk- IBK
links: Raymond Noordermeer, Algemeen Directeur van Deltamilk, rechts Jan-Willem Voshol, Algemeen Directeur van IBK.