Klantenservice
+31 (0)30 638 00 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image
AIRCONDITIONING

Onze klimaatinstallaties bieden mensen maximaal comfort. Door middel van intelligente temperatuurbeheersing helpen we onze klanten om een ideale omgeving te creëren waarin het prettig wonen, werken of recreëren is.

koudetechniek

Met innovatieve installaties helpen wij onze klanten om topprestaties te leveren. Onze hoogwaardige installaties staan garant voor de juiste procestemperatuur en optimale productkwaliteit.

think people

Wij nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om een gezonde, groene toekomst. Dat doen we door slim te innoveren en continu te verbeteren. Voor onze mensen. Voor onze klanten. En voor hun klanten.

EML (Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing)

In de digitale nieuwsbrief van RCC op 9 mei 2019 staat een interessant verdiepingsartikel over de EML, de Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing. :

“Als de interpretatie van de Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing is zoals hij nu wordt aangenomen, staat de koeltechnische branche inderdaad aan de vooravond van een interessante uitdaging. Het is niet onmogelijk, maar wel zeer taakstellend”, vertelt Voshol.

“Voor koelvermogens tot ongeveer 100 kW worden niet zelden standaardunits toegepast die niet aan de nieuwe regels lijken te voldoen. Dergelijke units worden omwille van commerciële redenen uitgelegd voor een zo groot mogelijk verschil tussen de condensatietemperatuur en de omgevingstemperatuur. De EML gaat uit van een delta-T van 10 K, terwijl de standaardunits vaak worden uitgelegd op 12 of zelfs 20 K. Dat schijnt dus niet meer te mogen, en de vraag is of de toeleveringsmarkt al kan voorzien in de nieuwe behoefte. Bij IBK (waar Voshol directeur van is, -red.) bouwen we hoofdzakelijk industriële installaties die vanwege de omvang (Qthermisch >250kW), toepasselijke wetgeving en/of subsidieregelingen niet vallen onder de EML, maar desondanks wel voldoen aan artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit. In mijn eigen bedrijf is de EML als instrument dus beperkt toepasbaar.”

Lees hier het hele artikel op RCC