Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

IBK EHTH water-water warmtepomp

IBK is sinds jaar en dag bekend met de implementatie van water-water warmtepompen in bodemopslagsystemen: in koudere perioden worden bronnen gekoeld waarmee capaciteit wordt opgewekt voor de verwarming van gebouwen. Een beperkende factor was de maximale aanvoertemperatuur van ca. 60˚C.

Met de introductie van de IBK EHTH water-water warmtepomp behoort dit tot het verleden en kunnen bij een uitstekende COP waarde probleemloos temperaturen worden opgewekt van 90˚C en hoger.
Deze hoge temperaturen hebben een uitermate gunstig effect op het verwarmende oppervlak. Met andere woorden: de investeringen in afnemers (fan coils, luchtbehandelingskasten etc.) zijn aanzienlijk lager ten opzichte van een warmtepompsysteem met een traditioneel laag temperatuur regiem.

Ontmoet ons op de Installatievakbeurs Hardenberg

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom op de Installatievakbeurs Hardenberg op 12/13/14 september waar wij deze IBK EHTH water-water warmtepomp zullen presenteren (standnummer 144).