Klantenservice
+31 (0)30 638 00 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image
AIRCONDITIONING

Onze klimaatinstallaties bieden mensen maximaal comfort. Door middel van intelligente temperatuurbeheersing helpen we onze klanten om een ideale omgeving te creëren waarin het prettig wonen, werken of recreëren is.

koudetechniek

Met innovatieve installaties helpen wij onze klanten om topprestaties te leveren. Onze hoogwaardige installaties staan garant voor de juiste procestemperatuur en optimale productkwaliteit.

think people

Wij nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om een gezonde, groene toekomst. Dat doen we door slim te innoveren en continu te verbeteren. Voor onze mensen. Voor onze klanten. En voor hun klanten.

Vries- en koelhuizen

Door de groei van de logistieke markt moeten vries- en koelhuizen efficiënter gaan werken, maar in de markt is ook steeds meer oog voor het milieu. De koelinstallaties van IBK zorgen voor minder (CO2-) uitstoot, hogere efficiëntie en een kostenverlaging. Daarnaast kunnen ze op het dak of naast de hal worden geplaatst, waardoor ze geen kostbare ruimte innemen in het koel- of vrieshuis zelf. Want ruimte is geld, zeker in de logistieke sector.

Veel vries- en koelhuizen maken nog gebruik van synthetische koudemiddelen. Toch zien we dat steeds meer bedrijven overstappen op natuurlijke middelen als CO2 en ammoniak. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar verkleint ook het gevaar en schade (door lekken van duur synthetisch koudemiddel) bij een eventueel lek. Een ander voordeel is dat de restwarmte uit de installatie doorgaans bij een hogere temperatuur teruggewonnen kan worden dan bij synthetische middelen het geval is. Daardoor kun je deze warmte eenvoudig hergebruiken, bijvoorbeeld voor de verwarming van naastgelegen kantoren.

Door de milieuvoordelen past koelen met natuurlijke koudemiddelen in het Breaam-programma en zijn er subsidies beschikbaar. Dat maakt onze installaties ook prijstechnisch interessanter dan installaties werkend met synthetische koudemiddelen. Nu, en in de toekomst.