Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

Vries- en koelhuizen

Door de groei van de logistieke markt moeten vries- en koelhuizen efficiënter gaan werken, maar in de markt is ook steeds meer oog voor het milieu. De koelinstallaties van IBK zorgen voor minder (CO2-) uitstoot, hogere efficiëntie en een kostenverlaging. Daarnaast kunnen ze op het dak of naast de hal worden geplaatst, waardoor ze geen kostbare ruimte innemen in het koel- of vrieshuis zelf. Want ruimte is geld, zeker in de logistieke sector.

Veel vries- en koelhuizen maken nog gebruik van synthetische koudemiddelen. Toch zien we dat steeds meer bedrijven overstappen op natuurlijke middelen als CO2 en ammoniak. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar verkleint ook het gevaar en schade (door lekken van duur synthetisch koudemiddel) bij een eventueel lek. Een ander voordeel is dat de restwarmte uit de installatie doorgaans bij een hogere temperatuur teruggewonnen kan worden dan bij synthetische middelen het geval is. Daardoor kun je deze warmte eenvoudig hergebruiken, bijvoorbeeld voor de verwarming van naastgelegen kantoren.

Door de milieuvoordelen past koelen met natuurlijke koudemiddelen in het Breaam-programma en zijn er subsidies beschikbaar. Dat maakt onze installaties ook prijstechnisch interessanter dan installaties werkend met synthetische koudemiddelen. Nu, en in de toekomst.