Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

IJsbanen en skihallen

Steden met een ijsbaan of skihal hebben winterlievend Nederland écht iets extra’s te bieden. Maar hoe zorg je op een duurzame manier voor de perfecte balans tussen een koude baan en een warme kantine? Als innovatieve partij in koudetechniek denkt IBK hier graag over mee.

Voor het in stand houden van de extreme temperatuurverschillen op ijsbanen en in skihallen hebben we duurzame en innovatieve oplossingen ontwikkeld, waarbij zoveel mogelijk restwarmte wordt hergebruikt. Neem bijvoorbeeld de Elfstedenhal in Leeuwarden. Deze is dankzij het circulair ontwerp van IBK volledig gasloos, op de keuken na. Alle warmte die nodig is voor het sanitair, en voor de verwarming van kantoren en het restaurant is afkomstig van de restwarmte uit de koelinstallatie.

Maar ook de ijsresten die ontstaan bij het dweilen, kunnen worden hergebruikt. De ijsresten worden gesmolten met de restwarmte uit de koelinstallatie, waarna het gesmolten ijswater weer dient als ‘koelelement’ voor de condensors.

Duurzaamheid wordt vanuit gemeenten en consumenten een steeds belangrijker thema. Daarnaast besparen skihallen en ijsbanen met de duurzame koelinstallaties van IBK stevig op het gebied van gaskosten en dragen ze hun steentje bij aan het verminderen van de CO2-emissie. Met deze installaties als onderdeel van een circulair ontwerp zijn zij voorbereid op de toekomst.