Klantenservice
+31 (0)85 081 96 00

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen wij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld.

block-image

Culturele instellingen

In gebouwen voor openbaar gebruik, zoals culturele instellingen, kantoren en rijksvastgoed speelt luchtkwaliteit een essentiële rol. Voor het behoud van kunst, de optimale werktemperatuur of een behaaglijk theaterbezoek. Daarom zoeken installateurs naar installaties die de beste luchtkwaliteit bieden. Voor medewerkers in kantoren, gasten in het theater en de schilderijen en kunst in musea.

Elk pand heeft warmere en koudere ruimtes. Door de warmte met een (elektrische) warmtepomp van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen, verwarm en koel je de ruimtes op een duurzame manier. Deze warmtepomp kan de gasketel compleet vervangen.

Gebruik van restwarmte en elektriciteit is duurzaam en kostenbesparend. Aardgas is namelijk aanzienlijk vervuilender dan elektriciteit. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat er maar weinig restwarmte afgevoerd hoeft te worden. Omdat het systeem op of naast het gebouw geplaatst wordt, levert het ook nog eens ruimtebesparing op.

De installaties van IBK gaan op een efficiënte, duurzame manier met warmte om. Hierdoor besparen gebouwen voor openbaar gebruik op kosten, uitstoot en ruimte. Zodat de gebouwen optimaal gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn.