IBK Groep > nieuws > IBK Koudetechniek winnaar Koeltrofee 2014
terug

IBK Koudetechniek winnaar Koeltrofee 2014

IBK Koudetechniek  is winnaar van de NVKL Koeltrofee 2014! En daar zijn we enorm trots op. Dit werd afgelopen donderdag bekend gemaakt tijdens de VSK in Utrecht.

Voor meer informatie kunt u doorklikken op www.nvkl.nl

 

De Innovatie:

Gebruik restwarmte door middel van compressiewarmtepomp 

Deze innovatie is gerealiseerd in de papierindustrie. Bij veel industriële processen komt warmte vrij die een te lage temperatuur heeft om nuttig ingezet te worden: zogenaamde restwarmte. Door een innovatieve toepassing van een warmtepompsysteem wordt er verzadigde stoom van 115◦C opgewekt uit een restwarmtestroom van 64◦C die vrijkomt bij het drogen van papier. De restwarmte is nu op een economisch rendabele wijze weer in het industriële proces te gebruiken.

Het gaat om een warmtepompunit, met een vermogen van 209 kW en COP van 4,27 werkend met een natuurlijk koudemiddel. De unit is opgeleverd als dakcentrale.
Het project betreft een samenwerkingsverband van vier partijen die elk een eigen specifieke kennis hebben toegevoegd: ECN, Smurfit Kappa, ISPT, Bronswerk en IBK Koudetechniek. Het definitieve concept is door IBK gebouwd en in bedrijf gesteld.

Foto's: Harja Blok

 

IBK Koudetechniek winnaar Koeltrofee 2014
© copyright 2010 IBK Groep | Sitemap | Leveringsvoorwaarden | Inkoopvoorwaarden | Disclaimer | gedragscode NVKL
Airconditioning Koudetechniek